Γυμνάσιο Αρχανών
Αρχάνες  Τ.Θ. 3   70100
Τηλ.-fax: 2810-751808
email: mail@gym-archan.ira.sch.gr


Ηρακλείου Κρήτης

Την εβδομάδα από 7 έως 11 Μάιου υλοποιήθηκε,  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο σχολείο μας η Θεματική Εβδομάδα, σύμφωνα και με τις εγκυκλίους του Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Μια εβδομάδα που σκοπό είχε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθημάτων σε πολλά και ποικίλα θέματα.
Η ασφάλεια στο διαδίκτυο, η λειψυδρία και οι δικές μας ενέργειες για την εξοικονόμηση νερού, ο ρόλος της νηστείας στην υγεία μας, η τόνωση της αυτοεκτίμησης, το βιολογικό και κοινωνικό φύλο, η φιλία, η σωστή διατροφή, η θρεπτική αξία των τροφίμων, η διατροφή των αρχαίων Ελλήνων, τα άτομα με αναπηρίες, ο αλκοολισμός, η αιμοδοσία, οι πρώτες βοήθειες, ήταν μερικά μόνο από τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που καλύφθηκαν με βιωματικό τρόπο όλη αυτή την εβδομάδα.
Επίσης το σχολείο μας όλη αυτή την εβδομάδα, επισκέφτηκαν ειδικοί από διάφορους φορείς και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους μαθητές μας, θέματα της ειδικότητας τους. Πιο συγκεκριμένα το σχολείο μας επισκέφτηκαν η κοινωνική λειτουργός  κ. Λημνιού Μαρία, οι ιατροί κ. Παπαδοκωστάκης Πολύβιος και κ. Ευαγγελία Δημητρουλάκη, η ιατρική επισκέπτρια κ. Αφροδίτη Ζαβιδάκη, οι κυρίες Έφη Χαιρέτη, Σοφία Αλεξάκη και ο κ. Δημήτρης Τζωρτζακάκης από την ομάδα διάσωσης  «Φίλιος Ζευς», η διατροφολόγος κ. Ειρήνη Μιχελάκη, ο αθλητής ΑΜΕΑ κ. Διαλεκτάκης και ο καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής της εθνικής ομάδας αθλητών ΑΜΕΑ κ. Γιώργος Βαρβεράκης.
Τέλος στα πλαίσια της θεματικής αυτής  εβδομάδας, οι μαθητές της Γ’ τάξης πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών Ηρακλείου «Ζωοδόχος Πηγή», ενώ όλο το σχολείο επισκέφτηκε τον περιβάλλον χώρο στο εξωκλήσι της Αγ. Παρασκευής νοτιοδυτικά του οικισμού των Αρχανών.
Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά όλους τους φορείς που μας επισκέφτηκαν και μας βοήθησαν σημαντικά στην υλοποίηση της εφετινής θεματικής εβδομάδας. Ευχαριστεί επίσης το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης της Γ’ τάξης στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών Ηρακλείου «Ζωοδόχος Πηγή».
Τέλος να επισημάνουμε ότι όλο το υλικό της θεματικής εβδομάδας (φωτογραφίες, video, κείμενα κλπ),  συγκεντρώθηκε με ιδιαίτερη επιμέλεια από τις μαθήτριες του Γ1 Αμπατζή Ελβίρα, Βαλεντάκη Δήμητρα και Καζαντζάκη Έλενα στις οποίες αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

 

Φωτογραφίες από τις δραστηριότητες της θεματικής εβδομάδας

Video από τις δραστηριότητες της θεματικής εβδομάδας

 

Copyright © 2014 Γυμνάσιο Αρχανών Ηρακλείου Κρήτης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU