Γυμνάσιο Αρχανών
Αρχάνες  Τ.Θ. 3   70100
Τηλ.-fax: 2810-751808
email: mail@gym-archan.ira.sch.gr
Ηρακλείου Κρήτης

Το Χάλοουιν (Halloween ή Hallowe'en) είναι γιορτή του δυτικού κόσμου η οποία γιορτάζεται την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι «τρομαχτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας γλυκά, ενέργεια γνωστή ως "trick or treat" («φάρσα ή κέρασμα»). Η γιορτή αυτή μπορεί να ταυτιστεί με τις Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές καθώς το Χάλοουιν έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά. Αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτής του Samhain, του θεού του Κάτω Κόσμου. Στη σημερινή της μορφή η γιορτή δεν ασχολείται πια με τα φαντάσματα και τα κακά πνεύματα, αλλά περισσότερο με διασκέδαση, γιορταστικές μεταμφιέσεις και γλυκίσματα.
Περισσότερα στο αντίστοιχο λήμμα της Βικιπαίδεια.

Την Παρασκευή λοιπόν 30 Οκτώβριου 2015 η καθηγήτρια της Αγγλικής φιλολογίας κ. Βάλια Σκυβαλάκη «μύησε» τους μαθητές όλων των τμημάτων του σχολείου μας στην γιορτή του Χάλοουιν .

Η κ. Σκυβαλάκη ντυμένη κατάλληλα, υποδέχτηκε τους μαθητές του σχολείου μας, σε μια εντυπωσιακά διαμορφωμένη αίθουσα, την διακόσμηση της οποίας επιμελήθηκε η ίδια με την βοήθεια των μαθητών της. Μέσα από μια σειρά κατάλληλα διαμορφωμένου εκπαιδευτικού υλικού, σε ένα «ιδανικό» για την περίσταση περιβάλλον, η κ. Σκυβαλάκη μετέτρεψε το μάθημα της σε μια βιωματική και άκρως εκπαιδευτική δράση, δείχνοντας σε όλους, πώς ένας εκπαιδευτικός μπορεί να μετατρέψει ένα απλό μάθημα σε μια εκπαιδευτική γιορτή γνώσης και μάθησης.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην κ. Σκυβαλάκη (η οποία είναι αλήθεια πως μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους προσεγγίσεις της μάθησης), για την ομολογουμένως εντυπωσιακή γιορτή-μάθημα που μας παρουσίασε κι εφέτος. Της ευχόμαστε και του χρόνου.

Copyright © 2014 Γυμνάσιο Αρχανών Ηρακλείου Κρήτης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU