Γυμνάσιο Αρχανών
Αρχάνες  Τ.Θ. 3   70100
Τηλ.-fax: 2810-751808
email: mail@gym-archan.ira.sch.gr
Ηρακλείου Κρήτης

Το σχολείο μας πραγματοποίησε την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 εκπαιδευτικές επισκέψεις σε διάφορα αξιοθέατα του νομού Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές της Α' τάξη επισκέφτηκε το αγγειοπλαστείο του Τάσου Μουτσάκη στο χωριό Θραψανό , όπου  ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από τον ιδιοκτήτη για τα βασικά στοιχεία της αγγειοπλαστικής τέχνης και στο τέλος, φανερά ενθουσιασμένοι, δημιούργησαν τις δικές τους πηλοκατασκευές.

Οι μαθητές της Β’ τάξη επισκέφτηκαν το μουσείο Ν. Καζαντζάκη στο χωριό Μυρτιά και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αναφορά στον Γκρέκο», μέσα από το οποίο ανακάλυψαν τις καλές τέχνες και με οδηγό το έργο του Ν. Καζαντζάκη, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν τα δικά τους έργα τέχνης μέσα από ανακυκλώσιμα υλικά.

 Οι μαθητές της Γ’ τάξης επισκέφτηκαν το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης στο Ηράκλειο και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου.

 

 

 

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη της Β' τάξης του σχολείου μας στο Μουσείο Ν. Καζαντζάκη, καθώς και τις δραστηριότητες και τα έργα των παιδιών.

Copyright © 2014 Γυμνάσιο Αρχανών Ηρακλείου Κρήτης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU