Γυμνάσιο Αρχανών
Αρχάνες  Τ.Θ. 3   70100
Τηλ.-fax: 2810-751808
email: mail@gym-archan.ira.sch.gr
Ηρακλείου Κρήτης

Στα πλαίσια των Βιωματικών Δράσεων της Α' Γυμνασίου ο πάντα δραστήριος γυμναστής του σχολείου μας κ. Τσαγκαράκης Κων/νος, πραγματοποίησε την Τρίτη 29//3/2016 μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και κυρίως χρήσιμη εκδήλωση με θέμα "Πρώτες Βοήθειες".

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσαγκαράκης προσκάλεσε στο σχολείο μας τον κ. Μυρωδιά Νικόλαο και την κ. Βεμιανάκη Μαρίνα, μέλη της εθελοντικής ομάδας "ΠΡΟΤΕΚΤΑ -Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους". Ο κ. Μυρωδιάς και η κ. Βενιανάκη παρουσίασαν ένα τρίωρο βιωματικό σεμινάριο αρχικά με τους κανόνες οδικής ασφάλειας και στη συνέχεια με το τι κάνουμε και πως, προκειμένου να παρέχουμε σωστά και έγκυρα σε κάποιον, τις πρώτες βοήθειες μετά από κάποιο συμβάν.

Μέσα από πολλά βίντεο και κυρίως μέσα από μια σειρά επιδείξεων και πλήθος βιωματικών ασκήσεων που συμμετείχαν και οι ίδιοι οι μαθητές, τα παιδιά έμαθαν τι πρέπει να κάνουν σε περιπτώσεις καψίματος, λιποθυμίας, αλλεργικού σοκ, αλλά και ποιες είναι η ενέργειες και με ποια σειρά πρέπει να γίνουν, προκειμένου να σώσουμε τη ζωή κάποιου μετά από ένα ατύχημα.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο κ. Τσαγκαράκη για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωση ζωής πραγματικά που διοργάνωσε στο σχολείο μας.

Τέλος το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά, τον κ. Μυρωδιά Νίκο και την κ. Βενιανάκη Μαρίνα για την άμεση ανταπόκριση τους στο κάλεσμα του κ. Τσαγκαράκη και για τα τόσα ενδιαφέροντα και κυρίως χρήσιμα πράγματα που έδωσαν στα παιδιά.

Copyright © 2014 Γυμνάσιο Αρχανών Ηρακλείου Κρήτης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU