Γυμνάσιο Αρχανών
Αρχάνες  Τ.Θ. 3   70100
Τηλ.-fax: 2810-751808
email: mail@gym-archan.ira.sch.gr
Ηρακλείου Κρήτης

Στα πλαίσια των βιωματικών δράσεων της Γ' τάξης, οι μαθητές του Γ3 του σχολείου μας, μελέτησαν σε συνεργασία με τον καθηγητή τους κ. Τυλλιανάκη Μανώλη, το θέμα των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ).

Τα παιδιά, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες , μελέτησαν μέσα από μια σειρά κατάλληλα σχεδιασμένων φύλλων εργασίας θέματα όπως παραδοσιακές και ντόπιες ποικιλίες, υβρίδια, βιοποικιλότητα, κα. Εντόπισαν ΓΤΟ και τα προϊόντα τους, αναζήτησαν στοιχεία για την καλλιέργεια ΓΤ φυτών στον τόπο μας, μελέτησαν το πώς φτάσαμε από τις άγριες ποικιλίες στα ΓΤ φυτά, ασχολήθηκαν με το νομοθετικό πλαίσιο για τους ΓΤΟ και αφού είδαν μια σειρά από στοχευμένα video διέκριναν τα υπέρ και τα κατά των ΓΤΟ.

Στο τέλος τα παιδιά κατέληξαν, ότι η απάντηση στα τρόφιμα που περιέχουν ΓΤΟ δεν είναι τίποτε άλλο παρά πιάτα/φαγητά με συνταγές βασισμένες σε ντόπια παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

Έτσι την Τετάρτη 30/3/2016 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, έκαναν το τραπέζι στους συμμαθητές τους με τέτοια τοπικά προϊόντα όπως αυγά, ελιές, τυρί, ζυμωτό ψωμί, σταφίδες, χειροποίητη λεμονάδα κα., αναδεικνύοντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και την υπεροχή αυτών ακριβώς των προϊόντων του τόπου μας.

Copyright © 2014 Γυμνάσιο Αρχανών Ηρακλείου Κρήτης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU