Γυμνάσιο Αρχανών
Αρχάνες  Τ.Θ. 3   70100
Τηλ.-fax: 2810-751808
email: mail@gym-archan.ira.sch.gr
Ηρακλείου Κρήτης

Χρήσιμα links

 

Σε μια πάρα πολύ ωραία εκδήλωση για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, εξελίχθηκε η ομιλία που διοργάνωσε το Γυμνάσιο Αρχανών, σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, της Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016, στο ΚΑΠΗ Αρχανών.

Παρά, δυστυχώς, τη μικρή προσέλευση κόσμου, οι εξαιρετικές ομιλήτριες κ. Μπαλαμούτσου Σοφία, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια - Επόπτρια στο συμβουλευτικό κέντρο "Το σπίτι της Γυναίκας και η κ. Φραγκιαδάκη Τατιάννα, Ψυχολόγος στο ίδιο κέντρο, μετέτρεψαν μια απλή ομιλία, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα και βιωματική εκδήλωση.

Οι ομιλήτριες δεν έμειναν, σε μια απλή παρουσίαση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού, αλλά προχώρησαν σε βιωματικές ασκήσεις, βάζοντας όλους τους παρευρισκομένους στο ρόλο του θύτη, του θύματος και των παρατηρητών, ενός περιστατικού σχολικού εκφοβισμού. Ο διάλογος, που γινόταν καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ήταν πολύ ζωντανός και οι απόψεις που εκφράστηκαν απ' όλους, πολύ ενδιαφέρουσες.

Η εκδήλωση έκλεισε με μια σειρά από χρήσιμες συμβουλές που έδωσαν οι ομιλήτριες σε γονείς και καθηγητές, για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε το σοβαρό αυτό φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.

Το Γυμνάσιο Αρχανών, ευχαριστεί και δημόσια την κ. Μπαλαμούτσου και την κ. Φραγκιαδάκη, τόσο γιατί τίμησαν με την παρουσίαση τους την εκδήλωση μας, όσο κυρίως, για όλα όσα μας είπαν και μας παρουσίασαν. Τους ευχόμαστε δε, καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους.

Copyright © 2014 Γυμνάσιο Αρχανών Ηρακλείου Κρήτης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU